Romusta euroiksi

11.12.2017
Katariina Leskinen

Yritykset ovat tehneet jo vuosikymmenen ajan erilaisia investointeja kiertotalouden edistämiseksi. Parannettavaa kuitenkin jätteiden hyödyntämisessä on vielä tänä päivänäkin.

Teollisuudessa syntyy erilaisia metalli-kumi seoksia tuhansia tonneja vuosittain.

Näiden seoksien uusiokäyttö on ollut ongelma eri pinnoitteiden ja vulkanointien takia. Tuttu ilmiö on jätteiden varastoiminen tonteille, jolloin metalliromu kasat kasvavat satojen tuhansien eurojen arvoisiksi.

Jotta nämä vielä hyödyntämättömät jätteet saadaan eroteltua tehokkaasti, vaatii se lämpökuumentamista. Induktiokäsittelyllä saadaan eroteltua kumi ja metalli toisistaan ilman kappaleiden vaurioita.

Satojen tuhansien arvosta kierrätettävää metallia

Kumin ja metallin ominaisuudet poikkeavat hyvin paljon toisistaan. Jo alhaisessa lämpötilassa vulkanoitu kumi irtoaa metallista kokonaan. Tulosta syntyy metallin uusiokäytöstä. Kumia voidaan uusiokäyttää mm. maarakennusaineena, polttamalla ja tulevaisuudessa pyrolyysi-laitoksissa.

Automatisoitu linjasto takaa kannattavaa jätteiden erottelua turvallisin menetelmin.

Miehittämätön käsittelylinjasto pystyy erottelemaan jopa useita tonneja tunnissa erilaisia metallikumi kappaleita. Hukkaenergia on minimoitu, sillä induktiokäsittely linjaston hyötysuhde on jopa 85%. Linjaston etäkäyttö takaa prosessin hallinnan sekä käyttöturvallisuuden.

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Katariina Leskinen

Uusimmat aiheet

Romusta euroiksi

11.12.2017
Yritykset ovat tehneet jo vuosikymmenen ajan erilaisia investointeja kiertotalouden edistämiseksi. Parannettavaa kuitenkin jätteiden hyödyntämisessä on vielä tänä päivänäkin. Teollisuudessa syntyy erilaisia metalli-kumi seoksia... Lue lisää »